VAB Boeijen
Wij zijn onafhankelijk en werken met meerdere verzekeraars.

Weinig vrouwen

01-04-2017

Ruim driekwart van de bedrijven uit de financiële sector probeert actief vrouwelijk talent te strikken, maar slechts 36% van hen ziet een toename van vrouwelijke sollicitanten. Een kwart van de bedrijven uit de financiële sector slaagt er daadwerkelijk in om ervaren vrouwen aan te trekken.Dat blijkt uit onderzoek van accountants- en advieskantoor PwC.

Volgens Robert Charlier van PwC doet de financiële sector grote inspanningen om vrouwelijk talent aan zich te vinden, maar geven de resultaten uit het onderzoek weinig reden tot optimisme. “We hebben gesproken met 276 werknemers uit de financiële sector en 55 verschillende werkgeversvertegenwoordigers. Als je dan constateert dat het aantal vrouwelijke sollicitanten slechts bij 36% van de bedrijven toeneemt, ondanks de inzet van specifieke wervingscampagnes, is dat nog niet voldoende”, aldus Charlier.

Overigens is het verschil met andere sectoren niet heel groot. Daar lukt het 39% om meer vrouwelijke sollicitanten voor vacatures te trekken. Bedrijven in andere sectoren ervaren wel minder noodzaak. In de financiële sector wil 76% van de ondernemingen meer vrouwen aannemen, in andere sectoren ligt dat percentage op 58%.

Diversiteit managementteam

Volgens PwC wijst het onderzoek uit dat vrouwen op zoek zijn naar diversiteit en inclusiviteit. Charlier: “Vrouwelijke sollicitanten vragen nadrukkelijk naar die kernwaarden. Zo’n 70% kijkt bijvoorbeeld naar de diversiteit van het managementteam voordat ze een beslissing neemt.

Vrouw onderhandelt meer over salaris

Verder blijkt uit het onderzoek dat vrouwen die wel voor de financiële dienstverlening kiezen, erg ambitieus zijn. Het percentage dat een passende vergoeding verwacht en carrièrekansen zoekt, ligt hoger dan in andere sectoren. “Vrouwen in deze sector zijn meer bereid dan mannen om te onderhandelen over hun salaris (60% om 52%) en maken vaker afspraken over een eventuele salarisverhoging (36% om 32%)”, zegt Charlier.

(bron: am web)

© 2016 VABboeijen - Volg ons op :    

Top