VAB Boeijen
Wij zijn onafhankelijk en werken met meerdere verzekeraars.

Verbod telefoon op fiets

01-10-2018

Verkeersminister Van Nieuwenhuizen komt volgend jaar met een voorstel voor een appverbod voor fietsers. Dat kan vanaf 2019 ingaan, meldt de minister aan de Tweede Kamer. Van Nieuwenhuizen ziet een ‘groot maatschappelijk en politiek draagvlak’voor een verbod voor appen op de fiets.

De minister wil een krachtig signaal afgeven en komt volgend jaar met een wetsvoorstel, inclusief boetebedragen. Tegelijk waarschuwt de bewindsvrouw op Infrastructuur en Waterstaat dat een verbod wel helder en te handhaven moet zijn.

De nieuwe regels kunnen dan vanaf het jaar daarop ingaan. Daarnaast komt er volgende zomer een nieuwe campagne, gericht op verstandig omgaan met de smartphone in de auto en op de fiets. Driekwart van de Nederlanders wil in elk geval het actief bedienen van de telefoon op de fiets in de ban doen, bleek begin dit jaar al. De meerderheid geeft ook aan dat zij het een urgent probleem vinden en dat zij vaak gevaarlijke situaties als gevolg van gebruik van het mobieltje op de fiets zien.

© 2016 VABboeijen - Volg ons op :    

Top