VAB Boeijen
Wij zijn onafhankelijk en werken met meerdere verzekeraars.

VAB relatie aan het woord

01-09-2016

De specialistische kliniek Fractury in Reusel is dé expert op het gebied van bot- en kraakbeenhersel. Het team bestaat uit doorgewinterde experts en specialisten op het gebied van traumatologie, chirurgie en fysiotherapie die de zorg leveren die ze zelf zouden willen krijgen. Met onze gebundelde krachten zorgen wij sinds februari 2016 voor een innovatieve aanpak van behandelingen van artrose en botbreuken, zowel verse fracturen als niet-helende breuken van langere tijd geleden.

Sneller pijnvrij en eerder functioneren na botbreuk
De wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden zijn een combinatie van fysische technieken. Bart Damen, sportfysiotherapeut legt uit: “We stimuleren het zelfherstellend vermogen van het botweefsel. Zo zijn onze cliënten eerder pijnvrij en keren zij sneller terug naar sport, werk of hobby. Wij bieden dus iets heel kostbaars, namelijk tijdwinst. De behandelingen zijn voor nagenoeg iedereen geschikt, pijnloos en zonder risico. Onze inzet is een snel en optimaal resultaat.” Daarbij is het volgens Damen geen probleem als de cliënt in het gips zit.

Artrosebehandeling
Ook voor de behandeling van artrose heeft Fractury innovatieve behandelmethoden in huis. Damen licht toe: “Artrose is het proces waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat. De kraakbeenlaag wordt hierdoor niet alleen dunner, ook de dichtheid neemt af. Dit levert toename van pijn op en afname van functie, waardoor kwaliteit van leven langzaam vermindert.” Bart Damen vervolgt: “Onze MBST behandeling, die werkt met behulp van gepulseerde magnetische golven, zorgt ervoor dat de kwaliteit van het kraakbeen toeneemt. Artrose kan niet worden genezen, maar onze therapie kan de kwaliteit van het kraakbeen voor een langere periode verbeteren. De kraakbeenlaag wordt niet alleen dikker maar ook de dichtheid van het kraakbeen neemt toe. De innovatieve behandeling zorgt in verreweg de meeste gevallen voor significante pijnvermindering en verbeterde beweeglijkheid. Het is ons doel om er voor te zorgen dat cliënten minder klachten ervaren.”

Bijeenkomsten
Het team van Fractury organiseert regelmatig informatie bijeenkomsten over de behandeling voor artrose.

Tijdswinst die we kunnen bieden bij een botbreuk, is afhankelijk van het soort breuk en belasting van lichaam na herstel. Daarom zien we graag van te voren altijd vrijblijvend röntgenfoto’s of ander beeldmateriaal in, om iemand zo goed mogelijk van advies te kunnen voorzien.

Jaarlijks vindt er een symposium plaats in samenwerking met vooraanstaande internationale namen op het gebied van bot- en kraakbeenherstel. De actuele planning is te vinden op hun website: www.fractury.com.

Voor meer informatie:

Contactpersoon: Carolien Antonius

www.fractury.com
E: info@fractury.com                
FB: Fractury, enhanced fracture recovery                      
T: 0497-22 90 00                     
Twitter:FracturyHolland
Instagram: FracturyHolland                                               

© 2016 VABboeijen - Volg ons op :    

Top