VAB Boeijen
Wij zijn onafhankelijk en werken met meerdere verzekeraars.

Schadesturing

01-10-2016

Autoschadesturing door verzekeraars is tegenwoordig de norm en vrije keus van de consument voor een schadehersteller is de uitzondering. Eigen risico’s worden door verzekeraars steeds vaker ingezet als ‘boetes’, die inmiddels kunnen oplopen tot € 700. Een klant die bij een schade aan zijn auto niet gestuurd wil worden, zal bij het afsluiten van zijn polis goed moeten opletten.

Zoeken in de polisvoorwaarden
De ervaring leert namelijk dat het  soms heel wat zoekwerk vergt om in de polisvoorwaarden het regeltje te vinden dat duidelijk maakt dat er een eigen risico in rekening wordt gebracht op het moment dat een niet aangesloten schadehersteller met de schade aan de slag gaat.

Consumentenbond
Veel klanten klagen over de schadesturing omdat zij graag naar een bekende of bevriende schadehersteller gaan. Vaak zijn deze wat kleinere schadeherstellers niet aangesloten bij het netwerk van de verzekeraar. U dient bij uw polis expliciet aan te geven dat u geen schadesturing wenst. Meestel betaalt u dan wat extra premie voor uw autoverzekering.

De Consumentenbond heeft op zich geen bezwaar tegen schadesturing, zolang er maar duidelijk over wordt gecommuniceerd. “Ons zijn geen gevallen bekend dat het soort polis bepaalt welke onderdelen (imitatie) er worden gebruikt, waardoor de fabrieksgarantie komt te vervallen. Als dit zo zou zijn, is dat natuurlijk ernstig”, aldus de Consumentenbond.

Andere verzekering
Wilt u geen schadesturing in uw autoverzekering? Laat het ons dan weten zodat wij naar een alternatief kunnen zoeken.

© 2016 VABboeijen - Volg ons op :    

Top