VAB Boeijen
Wij zijn onafhankelijk en werken met meerdere verzekeraars.

Einde belastingvrijstelling?

01-11-2017

Het AD meldt dat volgens Haagse bronnen het nieuwe kabinet waarschijnlijk met grote haast een einde zal maken aan de belastingvrijstelling op een afgelost huis. Terwijl in het regeerakkoord de invoering pas in 2019 is voorgesteld, wil Rutte III dit volgens geruchten voor het einde van dit jaar hebben geregeld.

De afschaffing van de Wet-Hillen heeft als gevolg dat mensen met een afgelost huis stapje voor stapje weer belasting betalen voor hun woning in de vorm van het eigenwoningforfait. Sinds 2005 waren woningeigenaren hiervan vrijgesteld ter stimulans om de schuld af te lossen. Omdat aflossing sinds 2013 is verplicht om nog in aanmerking te komen voor hypotheekaftrek, vindt de nieuwe coalitie VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de uitzondering overbodig is geworden.

Volgens het AD  zet het kabinet er nu vaart in omdat systemen bij de Belastingdienst moeten worden aangepast. “Dat kost tijd, waardoor de Tweede Kamer zich komende maand al over afschaffing van de Wet-Hillen moet buigen. Waarschijnlijk wordt het voorstel van de nieuwe staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) morgen al in de ministerraad behandeld, zodat het voor spoedadvies naar de Raad van State kan worden gestuurd. Daarna heeft de Tweede Kamer nog maar zeer kort de tijd om zich over het voorstel te buigen, omdat er op 23 november al gestemd moet worden.”

Er werd door verschillende partijen, vlak voordat het regeerakkoord werd getekend, heftig geprotesteerd waarop de coalitie snel besloot de Wet-Hillen niet in twintig maar in dertig jaar af te schaffen.

(bron: AM web)

© 2016 VABboeijen - Volg ons op :    

Top