VAB Boeijen
Wij zijn onafhankelijk en werken met meerdere verzekeraars.

Dieptepunt autobranden

01-11-2017

Er gaat bijna geen dag voorbij of de (lokale) media melden wel een autobrand. In de eerste negen maanden van 2017 zijn in totaal al 2.808 autobranden gesignaleerd, het hoogste aantal in vijf jaar tijd. Autobezitters in Noord-Brabant en Zuid-Holland moeten het meeste vrezen dat hun voertuig in vlammen opgaat, blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek.

Zij tellen dit jaar tot en met 30 september al 506 branden in Noord-Brabant en 463 in Zuid-Holland. “En dan hebben we het alleen nog maar over auto’s die (beperkt) casco zijn verzekerd”, benadrukt woordvoerder Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars.

Als de WA-verzekerde auto’s daarbij moeten worden opgeteld, liggen de echte cijfers veel hoger.Volgens Buis is het lastig om een exact gemiddelde te geven, maar hij schat de schade van één autobrand op zo’n 10.000 euro. “Dan hebben we het over tientallen miljoenen per jaar.” Hij geeft de tip om een auto zo zichtbaar mogelijk te parkeren, liefst bij licht van bijvoorbeeld een lantaarnpaal, omdat pyromanen niet graag gezien worden.

(bron: Verbond van Verzekeraars)

© 2016 VABboeijen - Volg ons op :    

Top