VAB Boeijen
Wij zijn onafhankelijk en werken met meerdere verzekeraars.

Nieuwsberichten

Naar onze relaties sturen wij 8 maal per jaar een nieuwsbrief. De artikelen in de nieuwsbrieven publiceren wij ook op onze website. U kunt deze dus altijd makkelijk weer terugvinden. U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Tevreden over financiën

16 Feb 2018

73 procent van de mannen in Nederland zegt tevreden te zijn over hoe zijn partner met geld omgaat. Van de vrouwen is 67 procent hierover tevreden en vindt 9 procent dat haar partner slecht met geld omgaat. Van de stellen is 40 procent het over geldzaken niet altijd met elkaar eens. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ziet dat vrouwen bewuster met geld omgaan dan mannen.

Ouderen de klos

06 Feb 2018

Het rumoer dat 50Plus maakt om de geleidelijke afschaffing van de Wet Hillen, waarbij zelfs VVD-coryfee Hans Wiegel werd ingezet, getuigt van een aardige inschatting van het electoraat van de ouderenpartij. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat hoofdzakelijk vermogende ouderen de dupe worden van het afschaffen van de vrijstelling van het Eigen Woning Forfait voor mensen die hun hypotheek (bijna) volledig hebben afgelost.

De deeleconomie

01 Feb 2018

Internet en de huidige communicatiemiddelen maken het niet alleen steeds eenvoudiger om iets te kopen, maar ook om iets van (on) bekenden te lenen of te huren. Want waarom zou u zaken die u af en toe maar nodig hebt eigenlijk nog kopen? En waarom zou u de auto, die u toch alleen in het weekend gebruikt. doordeweeks niet tegen een leuk tarief willen delen met anderen?

Autoverzekering onbetaalbaar

01 Feb 2018

Een beginnend bestuurder van 18 jaar betaalt al snel € 1.800 tot € 2.000 euro per jaar aan premie voor een autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Geld.nl. Volgens de site wordt een auto op eigen naam voor een 18-jarige haast onbetaalbaar.

DDoS aanvallen

01 Feb 2018

Afgelopen week zijn er verschillende DDoS aanvallen geweest op de Belastingdienst en verschillende banken. Een distributed denial-of-service aanval (DDoS-aanval) is een aanval op een computer, of een netwerk van computers met als doel deze onbruikbaar te maken. Het verschil met een DoS-aanval is dat in het geval van een DDoS-aanval meerdere computers worden gebruikt die tegelijkertijd de aanval uitvoeren. Een DDoS-aanval is een verzekerde rubriek op de Cyberverzekering.

Rechten en plichten

01 Feb 2018

Dat ene bedrijfspandje in de binnenstad: u bent er op slag verliefd op geworden. De kleur van de muren heeft u bij wijze van spreken al uitgekozen. Het tekenen van de huurovereenkomst is nog slechts een formaliteit. Maar bij het huren van een bedrijfsruimte komt heel wat kijken. Het is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan. Er is sprake van een huurovereenkomst zodra twee partijen overeenstemming bereiken over de huur en verhuur van een pand of bedrijfsterrein

VAB relatie

01 Feb 2018

"Het slaapt toch echt een stuk rustiger als je weet dat je bedrijf prima verzekerd is. Het gevoel dat alles in goede handen is, en dat je je over verzekeringskwesties niet druk hoeft te maken. Heerlijk om je volledig te kunnen richten op datgene waarvoor je jouw bedrijf bent gestart. In mijn geval: de verkoop van gebruikte auto’s – en dan met name Fiat 500 en MINI Countryman. Kijk, dat geruststellende gevoel is precies wat Henk Smit mij biedt. En wat voor mij heel belangrijk is: het klikt gewoon tussen ons".

Zonnepanelen verzekerd?

01 Feb 2018

Het aantal mensen met zonnepanelen op hun dak of in de tuin groeit hard. Veel mensen vragen zich af of hier een aparte verzekering voor nodig is. Indien de zonnepanelen op een eigen woning liggen, dan vallen de zonnepanelen in bijna alle gevallen onder de bestaande opstalverzekering van de woning. Bent u geen eigenaar van de woning of staan de zonnepanelen in de tuin, dan is het verstandig om te kijken of een extra verzekering nodig is

Leegstaand pand verzekerd?

01 Feb 2018

Heeft u een leegstaand pand? Dan komt u waarschijnlijk minder vaak in dit gebouw. Hierdoor is uw pand een gemakkelijk doelwit voor inbrekers. Bovendien ontdekt u schade vaak pas op een later moment. Wat verstaat de verzekeraar onder leegstand? En is schade aan een leegstaand pand verzekerd?

Van AtotZekerheid

29 Jan 2018

Van A tot Zekerheid is een website over verzekeringen. Deze website is gericht op consumenten en onderverdeeld in thema’s. Zo kunt u makkelijk de informatie vinden die op u van toepassing is. Van A tot Zekerheid is van Het Verbond van Verzekeraars. Het Verbond van Verzekeraars is de vereniging van verzekeringsmaatschappijen in Nederland. 

Zorgvuldig of niet?

30 Jun 2017

Consument heeft een beroep gedaan op zijn doorlopende reisverzekering voor de schade door diefstal van bagage uit zijn huurauto. Consument had de auto vijf minuten voor het raam van de benzineshop geparkeerd, zodat hij bij het raam zijn koffie kon nuttigen. Desondanks zijn er in die periode spullen uit de auto gestolen. De verzekeraar wees deze schade af omdat de consument niet zorgvuldig genoeg geweest is.

Aflossingsvrije hypotheek

01 Apr 2017

Opvallend is dat veel mensen niet precies weten hoe het werkt met een aflossingsvrije hypotheek. Een aflossingsvrije hypotheek loopt, net als veel andere hypotheken, meestal dertig jaar. Aan het eind van deze periode zult u de hypotheek moeten aflossen. Kunt of wilt u niet aflossen, dan zult u moeten onderzoeken of u de hypotheek kan voortzetten. Er moet dan voor de geldverstrekker wel voldoende zekerheid zijn.

IBAN- naamcheck

01 Mrt 2017

Bij het overboeken van geld van de ene naar de andere rekening gaat het nog wel eens mis. Het kan zijn dat er per ongeluk een verkeerd rekeningnummer wordt ingevoerd, waardoor het geld naar de verkeerde persoon wordt opgestuurd. Maar het kan ook gaan om een kwaadwillende actie van een partij die bewust een verkeerd nummer opgeeft.

Buitenhuisdekking

01 Mrt 2017

Op de inboedelverzekering bestaat de mogelijkheid de dekking uit te breiden met een buitenhuisderkking. Kostbare inboedel zoals een videocamera of golfuitrusting is in de woning standaard meeverzekerd op de Inboedelverzekering.Tegen een geringe premietoeslag kunt u hiervoor de Buitenhuisdekking meeverzekeren.

Premie verzuimverzekering

01 Nov 2016

Als u werknemers in dienst heeft, krijgt u ongetwijfeld te maken met verzuim. De premie voor de verzuimverzekering is mede afhankelijk van het aantal betalingen dat de verzekeraar doet. Dit wordt Experience Rating genoemd. Jaarlijks wordt de verhouding tussen ontvangen premie en uitgekeerde schade beoordeeld.

© 2016 VABboeijen - Volg ons op :    

Top