VAB Boeijen
Wij zijn onafhankelijk en werken met meerdere verzekeraars.

Nieuwsberichten

Naar onze relaties sturen wij 8 maal per jaar een nieuwsbrief. De artikelen in de nieuwsbrieven publiceren wij ook op onze website. U kunt deze dus altijd makkelijk weer terugvinden. U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Verbod op asbestdaken

22 Okt 2018

De Tweede Kamer heeft verleden week ingestemd met het wetsvoorstel van staatssecretaris Van Veldhoven (I&W) om asbestdaken te verbieden. Maar het verbod komt wel bijna een jaar later dan oorspronkelijk gepland, namelijk per 31 december 2024 in plaats van begin 2024. Ook wordt er voor die tijd nog onderzocht of er wel voldoende financieringsmogelijkheden zijn voor de sanering van asbestdaken.

Eigen risico zorgverzekering

08 Okt 2018

Het verplicht eigen risico gaat de komende jaren niet omhoog. De Eerste Kamer heeft op 25 september ingestemd met een wetsvoorstel van minister Bruno Bruins dat dit regelt. Het eigen risico blijft in ieder geval tot 2022 bevroren op 385 euro.

De Brexit en verzekeren

01 Okt 2018

Naar alle waarschijnlijkheid is het u niet ontgaan dat alle verzekeraars momenteel druk doende zijn met de voorbereidingen op de Brexit die op 28 maart 2019 zal plaatsvinden. Graag geven wiij u hierbij een update ten aanzien van de voortgang van deze voorbereidingen.

Prinsjesdag en uw financiën

01 Okt 2018

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Wat de coalitie vorig jaar al aankondigde in het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’, wordt nu concreet gemaakt in de Miljoenennota 2019.Wat betekent het belastingplan 2019 voor uw eigen woning, uw inkomen of uw pensioen?

Wijziging basisverzekering

01 Okt 2018

Vanaf 1 januari 2019 wordt de basisverzekering uitgebreid. Er zijn leukere dingen dan de Miljoenennota door te nemen en daarom zetten wij voor u de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Verbod telefoon op fiets

01 Okt 2018

Verkeersminister Van Nieuwenhuizen komt volgend jaar met een voorstel voor een appverbod voor fietsers. Dat kan vanaf 2019 ingaan, meldt de minister aan de Tweede Kamer. Van Nieuwenhuizen ziet een ‘groot maatschappelijk en politiek draagvlak’voor een verbod voor appen op de fiets.

Pensioen bij scheiding

01 Okt 2018

Medio 2019 wil de minister Koolmees een wetsvoorstel over pensioen bij scheiding indienen bij de Tweede Kamer, leest de begroting 2019 van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De hoofdlijnen van het wetsvoorstel zijn al in maart aan de Tweede Kamer gestuurd.

VAB wordt Quorim

01 Okt 2018

Met ingang van 1 januari 2019 gaat de naam VAB Boeijen verdwijnen en gaat ons bedrijf verder onder de naam Quorim de Kempen. Deze naamswijziging is een logisch gevolg van de intensieve samenwerking die wij de afgelopen jaren hebben gehad met Quorim. Buiten de naamswijziging verandert er verder niets voor u. Zowel binnen als buiten houdt u de vertrouwde aanspreekpunten.

Waarborgfonds

17 Sep 2018

Als schade wordt veroorzaakt door een onverzekerd of onbekend motorvoertuig, vergoedt het Waarborgfonds Motorverkeer de schade wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Hierbij wordt soms een eigen risico in mindering gebracht. In dit artikel willen wij inzicht geven in de achtergrond ervan. Waar komt het eigen risico vandaan en welke regels gelden er precies?

Verhuiswens ouderen

13 Aug 2018

Of het te realiseren valt gelet op de problematiek rondom aflossingsvrije hypotheken is vers 2, maar de wens onder ouderen om te verhuizen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De verhuiswens wordt echter alleen snel vervuld als het nieuwe onderdak een instelling wordt.

Betrapt

11 Jun 2018

Een vrouw uit Berkel en Rodenrijs heeft zichzelf en haar verzekeraar een hoop ellende bespaard door te investeren in een geavanceerd alarmsyteem voor haar woning. Het systeem waarschuwde haar dat de inbreker zijn slag probeerde te slaan terwijl de vrouw op haar vakantieadres was. De gewaarschuwde politie betrapte de man op heterdaad en rekende hem in.

30% verzekert de fiets

26 Apr 2018

Maximaal 30% van alle fietseigenaren heeft zijn of haar fiets verzekerd. Fietsen die wel worden verzekerd zijn, zijn vaak waardevoller dan de gemiddelde fiets. In 2017 werden volgens cijfers van RAI-vereniging en Bovag 957.000 fietsen verkocht. Dit zijn 30.000 fietsen meer dan in 2016. Deze groei komt volgens de onderzoekers voornamelijk doordat het aantal verkochte e-bikes in 2017 met 9% is toegenomen tot 294.000 stuks.

Zorgvuldig of niet?

30 Jun 2017

Consument heeft een beroep gedaan op zijn doorlopende reisverzekering voor de schade door diefstal van bagage uit zijn huurauto. Consument had de auto vijf minuten voor het raam van de benzineshop geparkeerd, zodat hij bij het raam zijn koffie kon nuttigen. Desondanks zijn er in die periode spullen uit de auto gestolen. De verzekeraar wees deze schade af omdat de consument niet zorgvuldig genoeg geweest is.

Aflossingsvrije hypotheek

01 Apr 2017

Opvallend is dat veel mensen niet precies weten hoe het werkt met een aflossingsvrije hypotheek. Een aflossingsvrije hypotheek loopt, net als veel andere hypotheken, meestal dertig jaar. Aan het eind van deze periode zult u de hypotheek moeten aflossen. Kunt of wilt u niet aflossen, dan zult u moeten onderzoeken of u de hypotheek kan voortzetten. Er moet dan voor de geldverstrekker wel voldoende zekerheid zijn.

IBAN- naamcheck

01 Mrt 2017

Bij het overboeken van geld van de ene naar de andere rekening gaat het nog wel eens mis. Het kan zijn dat er per ongeluk een verkeerd rekeningnummer wordt ingevoerd, waardoor het geld naar de verkeerde persoon wordt opgestuurd. Maar het kan ook gaan om een kwaadwillende actie van een partij die bewust een verkeerd nummer opgeeft.

Buitenhuisdekking

01 Mrt 2017

Op de inboedelverzekering bestaat de mogelijkheid de dekking uit te breiden met een buitenhuisderkking. Kostbare inboedel zoals een videocamera of golfuitrusting is in de woning standaard meeverzekerd op de Inboedelverzekering.Tegen een geringe premietoeslag kunt u hiervoor de Buitenhuisdekking meeverzekeren.

Premie verzuimverzekering

01 Nov 2016

Als u werknemers in dienst heeft, krijgt u ongetwijfeld te maken met verzuim. De premie voor de verzuimverzekering is mede afhankelijk van het aantal betalingen dat de verzekeraar doet. Dit wordt Experience Rating genoemd. Jaarlijks wordt de verhouding tussen ontvangen premie en uitgekeerde schade beoordeeld.

© 2016 VABboeijen - Volg ons op :    

Top