VAB Boeijen
Wij zijn onafhankelijk en werken met meerdere verzekeraars.

Nieuwsberichten

Naar onze relaties sturen wij 8 maal per jaar een nieuwsbrief. De artikelen in de nieuwsbrieven publiceren wij ook op onze website. U kunt deze dus altijd makkelijk weer terugvinden. U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Grote premieverschillen

20 Nov 2017

De premies voor exact dezelfde WA-autoverzekering kunnen zelfs binnen een straat flink uiteenlopen. Uit onderzoek van een vergelijkingssite blijkt dat de verschillen met de buurman kunnen oplopen tot 77%. Bijna twee derde van de autoverzekeraars past ‘microzoning’toe waardoor premies al kunnen verschillen als de laatste letter van de postcode anders is.

Stijging zorgpremie

14 Nov 2017

Drie van de vier grootste zorgverzekeraars verhogen hun premie voor de basisverzekering voor 2018. Dat hebben ze bekend gemaakt kort voor de deadline waarop de verzekeraars bekend moeten maken wat hun premie voor volgend jaar wordt. Alleen Menzis houdt zijn premie op het zelfde niveau als dit jaar.

Aflossingsvrije hypotheek

09 Nov 2017

Uit onderzoek van diverse hypotheek verstrekkers blijkt, dat veel mensen niet goed weten wat een aflossingsvrije hypotheek voor hun persoonlijke situatie betekent. We vinden het belangrijk dat onze klanten niet voor verrassingen komen te staan met hun hypotheek

Dekking AutoMaatje

01 Nov 2017

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Met onze autoverzekering heeft u gewoon dekking voor deze activiteit.

Pas op voor november

01 Nov 2017

Het is november en dat is voor het verkeer een beruchte maand. Elk jaar zijn dan de meeste ongelukken met fietsers en met name voetgangers. De politie en de verzekeraars roepen voetgangers op om hun zichtbaarheid te vergroten met reflecterende kleding. Vooral voetgangers zijn kwetsbaar in de donkere, regenachtige maand november.

VAB relatie Visietech

01 Nov 2017

Innovatie is een kwestie van gewoon beginnen, van gewoon dóen. Dat staat vast voor Johan Koekoek van installatietechnisch adviesbureau Visietech, de VAB relatie van deze maand. Bedrijvig bezocht hem op de onlangs geopende Campus in Almkerk, waar Johan nieuwe duurzame technieken test. Vol trots laat hij de testopstelling met powertubes zien. Ze baden in het zonlicht en zijn loeiheet. Precies zoals de bedoeling is.

Dieptepunt autobranden

01 Nov 2017

Er gaat bijna geen dag voorbij of de (lokale) media melden wel een autobrand. In de eerste negen maanden van 2017 zijn in totaal al 2.808 autobranden gesignaleerd, het hoogste aantal in vijf jaar tijd. Autobezitters in Noord-Brabant en Zuid-Holland moeten het meeste vrezen dat hun voertuig in vlammen opgaat.

Einde belastingvrijstelling?

01 Nov 2017

Het AD meldt dat volgens Haagse bronnen het nieuwe kabinet waarschijnlijk met grote haast een einde zal maken aan de belastingvrijstelling op een afgelost huis. Terwijl in het regeerakkoord de invoering pas in 2019 is voorgesteld, wil Rutte III dit volgens geruchten voor het einde van dit jaar hebben geregeld.

Het broodfonds

01 Nov 2017

Het broodfonds wordt steeds vaker genoemd als alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig en maximaal vijftig ondernemers, die elke maand geld opzij zetten op hun persoonlijke broodfondsrekening. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen in zijn broodfonds maandelijks schenkingen om van rond te komen. Dat klinkt erg goed maar zitten er dan ook nadelen aan?  

Uitvaart moet goedkoop

01 Nov 2017

Prijs is voor veel Nederlanders de belangrijkste keuzefactor bij de eigen uitvaart. Uit onderzoek van uitvaartverzorger- en verzekeraar Monuta blijkt dat 44% van de Nederlanders het belangrijk vindt dat de plechtigheid zo goedkoop mogelijk is. Ook hebben veel mensen al helder voor ogen wie er wel of niet mag komen tijdens het laatste ‘feestje’ van de de gastheer of gastvrouw.

Zorgvuldig of niet?

30 Jun 2017

Consument heeft een beroep gedaan op zijn doorlopende reisverzekering voor de schade door diefstal van bagage uit zijn huurauto. Consument had de auto vijf minuten voor het raam van de benzineshop geparkeerd, zodat hij bij het raam zijn koffie kon nuttigen. Desondanks zijn er in die periode spullen uit de auto gestolen. De verzekeraar wees deze schade af omdat de consument niet zorgvuldig genoeg geweest is.

Aflossingsvrije hypotheek

01 Apr 2017

Opvallend is dat veel mensen niet precies weten hoe het werkt met een aflossingsvrije hypotheek. Een aflossingsvrije hypotheek loopt, net als veel andere hypotheken, meestal dertig jaar. Aan het eind van deze periode zult u de hypotheek moeten aflossen. Kunt of wilt u niet aflossen, dan zult u moeten onderzoeken of u de hypotheek kan voortzetten. Er moet dan voor de geldverstrekker wel voldoende zekerheid zijn.

IBAN- naamcheck

01 Mrt 2017

Bij het overboeken van geld van de ene naar de andere rekening gaat het nog wel eens mis. Het kan zijn dat er per ongeluk een verkeerd rekeningnummer wordt ingevoerd, waardoor het geld naar de verkeerde persoon wordt opgestuurd. Maar het kan ook gaan om een kwaadwillende actie van een partij die bewust een verkeerd nummer opgeeft.

Buitenhuisdekking

01 Mrt 2017

Op de inboedelverzekering bestaat de mogelijkheid de dekking uit te breiden met een buitenhuisderkking. Kostbare inboedel zoals een videocamera of golfuitrusting is in de woning standaard meeverzekerd op de Inboedelverzekering.Tegen een geringe premietoeslag kunt u hiervoor de Buitenhuisdekking meeverzekeren.

Premie verzuimverzekering

01 Nov 2016

Als u werknemers in dienst heeft, krijgt u ongetwijfeld te maken met verzuim. De premie voor de verzuimverzekering is mede afhankelijk van het aantal betalingen dat de verzekeraar doet. Dit wordt Experience Rating genoemd. Jaarlijks wordt de verhouding tussen ontvangen premie en uitgekeerde schade beoordeeld.

© 2016 VABboeijen - Volg ons op :    

Top